Idei első magbörzénket a Padlás Adományboltban tartottuk, köszönjük, Emese, a remek lehetőséget! Külön termet kaptunk, ahol egy jókora asztal csücskére teregettük ki a Banya-Tanya vetőmagjait. Tavaly elég kevés fajtát sikerült felnevelni, de azért akadt így is megosztani való.

Egerben sem sietnek az emberek szombaton a koránkeléssel, 11 óra körül indult az igazi roham. Voltak időszakok, amikor szinte féllábon állva sikerült csak elférni, szerencsére többen is hoztak még magot, körbeért az asztalon a kirakodás.

A mi zöldségféléinken kívül érkezett tormagyökér, sok virágmag, különleges paprikák és tökök. A Banya-Tanya választékban idén is a paradicsomok voltak a legsikeresebbek, talán mert ebből tudunk sok érdekességet is adni.

Leginkább annak örültem, hogy annyira sokféle érdeklődésű ember jött el. Volt, aki erkélyre keresett cserépben is nevelhető ennivalót, volt, aki még sosem kertelt és jött olyan is, aki nagy tapasztalatából nekünk is tudott osztani :-) Találkoztam olyanokkal, akik már a tavalyi "ródsó"-jellegű magbörzéinken is ott voltak - ez erősített meg leginkább abban, hogy valóban érdemes ilyen lehetőségeket  szervezni, sokan gazdagodnak új fajtákkal, ötletekkel, és talán az idén termett vetőmagokat a saját ismeretségi körükben tovább is adják.

Kedves meglepetés volt, amikor rácsodálkoztam egy csomag botspenót-magra, hogy "ez valami óriás fajta?". Kiderült, hogy tavaly tőlünk kapott vetőmag pihent földbe került, és a Bátorban megszokottnál legalább kétszer nagyobbra nőtt...

A magok mellé áprilistól gyakorlati tapasztalatokat is tudunk adni, hozzáfogunk egy falu-város kapcsolatot erősítő programsorozathoz. Igazi "kerti parti"-kat rendezünk, minden hónapban az éppen időszerű munkákat mutatjuk meg annak, aki városban nem jut hozzá a saját kert örömeihez :-)

A Padlásról nem lehet üres kézzel távozni, fáradtan, éhesen, de sok új vetőmaggal és egy adományboltból vett szoknyával gazdagabban indultam haza.

Örülök, hogy eljöttek/eljöttetek, de most szólok, hogy lesz még legalább három ilyen alkalom:

Bátorban a Faluházban február 24-én vasárnap 15:00-tól

Egerbaktán az iskolában március 1-jén 16:00-tól

Felnémeten a Közösségi Házban március 2-án 15:00-tól.

Minden helyszínen sok újdonság várható, érdemes eljönni :-)