Valahol olvastam, hogy a "modern" blokkházakat úgy tervezték, hogy ne lehessen nagyobb mennyiségű ételfélét raktározni a lakásokban. Vagyis az ottlakók kénytelenek naponta-párnaponta bevásárolni, függenek a kereskedelmi rendszertől. A rendszertől.

Ha nem járnának bevásárolni, plázázni, piacolni, akkor még idejük is lenne sokminden veszélyes dologra :-) Beszélgetni, alkotni, nevetni, gondolkodni :-) Nem záporozna a kasszába az ÁFA és a többi adó.

Ha elférne egy zsák krumpli, kenyérliszt, gyümölcsök, zöldségek, stb., könnyebben működne a most "nehézkesnek" címzett falu-város kereskedelmi kapcsolat is. Elég lenne egy-két havonként összebeszélni barátoknak, kocsiba ülni és "felhozni" faluról a tiszta, közelben, magyar földön termett élelmiszert.

Ami nem fog két nap múlva rothadásnak indulni. Vagyis így lehet, hogy olcsóbb is, mint a messziről hozott, áron alul kínált hipermarket-zöldség. A beltartalma pedig sokkal értékesebb, mert (jó esetben) nincs benne méreg, van benne viszont tápanyag, vitamin, Élet...