Falun élünk, teszünk-veszünk...

Kert, ház, kaláka, móka-kacagás www.banya-tanya.hu

Vasárnapra

Igaz, hogy nyakig ülök a papírmunkában, de van az a rendezvény, amit nem vagyok hajlandó kihagyni :-) Szívből ajánlom Neked is: Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park oktatóközpontjában Szabó Gyuri bácsi, a bükkszentkereszti Füvesember fog mesélni a növényeiről és az egész-ségről.

http://www.bnpi.hu/?m=hir&id=574

Mindig tud újat mondani, és már a lényével is meggyőz arról: érdemes odafigyelni a tanácsaira. Jó lenne Olyan idősen Olyan egészségesnek lenni, mint ő...

És még egy esemény, amit veszélyes kihagyni, meglátogatni még veszélyesebb: az egri régiségvásár... Most vasárnap is lesz. Gyuri bácsi előtt lehet, hogy kilesek a vásárba is, hátha akad valami Banya-Tanyára való...

Meséltem már a házikóról? 100éves parasztház. Lassan befejeződik a megújulása. Lesz benne egy szoba Neked, akit érdekel a falu, a Banya-Tanya, a kert, az Erdő... Ott fog összeülni a Kaláka is: beszélgetni, olvsgatni, filmet nézni, csigatésztát sodorni, kötni-horgolni, kézműveskedni. Nem cifrázom, nézd meg :-)

 

Tartsatok velünk :-)

Jól megkaptam… :-) És igaza volt, akitől megkaptam: nincsenek “moccantó” dolgok a honlapon. Itt lesznek, a blogban, mert ezt – elvileg – tudom kezelni, informatikai mazsola létemre is. Tehát moccanjunk!

A Kaláka október 23-án, szombaton elindul át a hegyen Szarvaskő felé, ahol a helyiek gondoltak egy nagyot, és három (?) éve elkezdtek egy hagyományteremtő rendezvényt Csipkebogyó-fesztivál néven. Azóta már fél Heves megye (és sokan mások) ott gyülekezik a csipketisztító-lekvárkavaró asszonyok asztala előtt, kóstolgatja a finomságokat, hallgatja az előadásokat. Tessék utánuk csinálni!

Ez a titkos hátsó szándékunk a látogatással, gyűjtjük az ötleteket, nemcsak az élményeket, hogy egyszer valamit mi is kitaláljunk ide, Bátorba. A másik nagyon titkos szándék az, hogy végre csapatostul kijussunk megint az Erdőbe, sétáljunk, beszélgessünk, kitárjuk szemünk-szívünk a rengeteg őszi szín és forma előtt, megcsodáljuk a rengeteg gombát, amit a mocsaras idő adott nekünk, és gyűjtögessük a Természet ajándékait, az őszi terméseket lekvárnak, gyógy-szernek, karácsonyi dísz-alapanyagnak :-)

Tartsatok velünk: szombaton 9-kor találkozunk a Mogyorós-kútnál. Aki még nem járt Bátorban, jó alkalom lesz szóba állni a helyiekkel, kérdezze meg, merre találja…?

A rendezvény részletes programját itt találjátok: http://szarvasko.hu/index.php

 

banyatanya:

Jelentem, a mai mínusz 4-5 fok után gombafagyit szedünk holnap :-) )) A csipkebogyó garantáltan megpuhult odakint.

Jó melegen öltözzetek, mert 4km után jutunk csak forralt borhoz…

vadrózsa:

úúú gombafagyi! Micsoda ötlet ;) ) Szép napot Nektek!

Feedek
Megosztás