Kedves Kertelők!

Sajnos, ebben az évben nem tudunk börzét szervezni. A Banya-Tanya Alapítvány csapata idén is belefogott a szokásos palánta-túltermelésbe, de Természet Anyánk (és a rögös valóságos Élet) változatos módokon fogott ki rajtunk.

Nem kesergek, elég az, hogy örülünk, ha annyi palántánk lesz, ami a saját családjaink konyhájára szükséges paradicsomot-paprikát-káposztaféléket-stb. megtermeli.

Viszont nagyon bíztatok mindenkit, hogy helyben, a maga településén szervezzen palánta-csere alkalmakat, ahogy a magbörzéknél is mindig próbálkozom a lelkesítéssel. Idén az a szerencse ért, hogy a Megyei Könyvtár segítségével több kistelepülésen is tarthattam előadást, sok helyen magbörzét is sikerült összehozni, remélem, hagyományt indítottunk vele :-)

Ha valahol alakul ilyen alkalom, szóljatok, szívesen elmegyünk, ahogy Ti is sokan eljöttetek hozzánk Bátorba. Most nem tudunk segíteni, de ahogy eddig mindenki kapott tőlünk is növényeket, most lehet, hogy nekünk lenne segítség, ha pár fajtát kaphatnánk.

Ééééés előzetesként hadd jelezzem, hogy a nyáron számíthattok gyógynövénytúrákra, kerti kalákákra és más ínyencségekre részünkről. Pontosabb információk hamarosan érkeznek.

További szép nyarat, örömteli kertelést kívánok!