Falun élünk, teszünk-veszünk...

Kert, ház, kaláka, móka-kacagás www.banya-tanya.hu

Kacsamesék

Kelnek a kerti szakmunkásaim. Kifelé a tojásokból. Heten indultak neki a Világnak keltetőből, egy fészekalja már Anyatás után sertepertél, a többiek még készülődnek a pihetollas vackaikban. Keményen tekernek kicsi fekete tappancsaikon, csodajó moziban van részem, amikor néha megállok leselkedni :-)

Apatás büszkén és harciasan őrzi őket. Ha mellettük kell elmennem, mert néha azért dolgom akad a kertben, rögtön hangosan brekegve közénk helyezkedik, nem merem elképzelni sem, hogy hangzana, ha valaki szinkronizálni tudná a mondanivalóját :-)

A cseppek mindig együtt mozognak, mint egy kis szurtos pihefelhő. Semmi apró mozgó jószág nincs tőlük biztonságban, de ha Anyatás jelez, azonnal bepörögnek a dunnahas alá...

Akad is veszély, és nem csak én a locsolókannával. A szomszéd macskák hegyesre fent fogakkal, csillogó szemekkel lesik, mikor férnek hozzá a prédához. Egyelőre működik a tollas testőrség, de nem tudom, ha elindul a többi tojó is a fészekaljakkal, Apatás hogy fogja győzni a rohangálást.

Én neki szorítok. Végülis futókacsa :-)

Hártyás tappancsokon...

...dübörög a PIPI-Projekt :-)

A British Council Aktív Állampolgárok programja támogatja Alapítványunk tenyészbaromfi programját. Beszereztünk őshonos magyar tyúkokat, fodros ludat, gyöngytyúkokat, és kerti segítőink lesznek az indiai futókacsák.

A ludak már hatalmasak, kiköltözhettek saját kifutójukba.

http://www.youtube.com/watch?v=-IZyS-A-i1o

Legvadabb őrzőjük még a pocoktól is megvédi őket :-)

A futókacsák araucana nevelőanyjukkal sétálgatnak a Banya-Tanyán, szépen megférnek "rút kiskacsa" testvérükkel - egy csirke is kikelt a kotlós alatt.

Célunk egy törzsállomány kialakítása, közösségivé pedig attól válik, hogy a szaporulatból jövőre továbbadunk annyit, amennyit indítottunk, azzal, hogy aki kapott belőle, következő évben ugyanígy vállalja a továbbadást.

Támogatóink:

Feedek
Megosztás