A tavalyi adminisztratív kényszerszünet után a Rendszer újra megengedi Alapítványunknak, hogy fogadjuk az SZJA 1%-os felajánlásokat.

Örömmel teszem ezt közzé, mert az utóbbi időben CSAK ez a bevételi forrásunk, és egy szervezetnek már akkor komoly kiadásai vannak, ha egyszerűen csak létezik. Könyvelő, honlap, tárhely, papír, postaköltség, utazás a rendezvényeinkre, ha csak az alapműködést nézzük. A szakmai fejlődéshez jó, ha néha könyveket tudunk venni, eszközök és kerti szaporítóanyagok is kerülhetnek pénzbe ha cserével nem tudjuk megoldani.

Pályázatokkal egy ideje nem tudunk foglalkozni, mert megtanultuk, hogy VAGY adminisztrálunk, VAGY dolgozunk. Kicsik vagyunk a rengeteg papírmunkához.

2016-ban annak ellenére, hogy 1%-ot nem fogadhattunk, tartottunk magbörzéket, palántabörzét, számos előadásunk volt természetes kertelés és gyógyító fűszerszámok témájában. Gyűjtjük a tájfajta vetőmagokat, a vadon élő ehető növényeket, és folytattuk a közösségi beszerzőkör, a házimalom és az olajprés üzemeltetését.

Ezek a terveink 2017-re is, azzal a kiegészítéssel, hogy több településen fogunk ismeretterjesztő, kedvcsináló előadásokat tartani, és ha sikerül helyszínt találni, rendbehozni, akkor nyári napközis kertelő-csavargótábort hirdetünk gyerekeknek. Ha kéritek, felnőtteknek is :-)

Vannak titkos terveink iskolakertekkel és ehető gyom-és vadnövényekkel kapcsolatban. Szólunk, ha már nem lesz titok :-)

Ehhez jelent komoly segítséget, ha a személyi jövedelemadótok 1%-át nem a feneketlen állami bendőbe töltitek, hanem olyan kicsi és helyi civil szervezeteknek ajánljátok fel, akik Nektek is szolgáltatnak, és a Természet rendjét igyekeznek óvni, gondozni.

Például a Banya-Tanya Alapítvány, Bátorban. Adószámunk: 18588639-1-10

Köszönjük szépen előre is! Ha ismerősöket, munkatársakat, rokonokat és üzletfeleket is fel tudtok lelkesíteni, azt is köszönjük.

És hálás vagyok mindazoknak, akik tavaly nekünk akarták adni a százalékukat, de mivel ezt nem tette lehetővé a Rendszer, más civil szervezetnek rendelkeztek róla.

Köszönjük szépen. Azon leszünk, hogy megszolgáljuk bizalmatokat.